Wat kunnen inwoners van Scherpenzeel doen om het dorp zelfstandig te houden? Samen de schouders eronder zetten!

Scherpenzeel heeft alles in huis om het anders te doen. Niet grootschalig met een bestuur op afstand, maar kleinschalig, het dorp organiseren als een vereniging, van en voor de leden (lees: bewoners, burgers), waar veel draait op de inzet van de leden.

Dat betekent dat Scherpenzelers samen het dorp laten leven als een gemeenschap waar we de dingen samen doen. Dat betekent dat lijnen kort zijn en kosten laag blijven. Dat is mooi meegenomen. Maar belangrijker is de kwaliteit van het wonen op een plek waar bewoners zelf hun verantwoordelijkheid nemen voor straat, buurt en dorp.

Via dit formulier denkt u en denk jij mee. Ideeën? Reacties? Kritiek? Dromen? Wensen? Vul het in en dan zien we of dit levensvatbaar is en verder komt.

De eerste stap zal zijn dat we met een aantal mensen samenkomen om te brainstormen en om daarna met zoveel mogelijk Scherpenzelers een bewonersvereniging op te richten. Wie mee wil doen bij de eerste stappen kan zich melden via het onderstaande formulier.

 

 

Verenigd Scherpenzeel is niet een nieuwe politieke partij. Het idee is een bewonersvereniging die zich inzet voor het dorp en de dorpsgemeenchap.

Deze website is een particulier initiatief van Herman van Ginkel, geboren en getogen Scherpenzeler en sinds 2018 weer inwoner van dit mooie dorp.